Privacy and Cookies Policy

This Policy is applicable to the persons who are visiting our websites or are staying in business contact with
us. Your personal data will be handled according to the General Data Protection Regulation (EU 2016/679 –
GDPR) of the European Union.

Data controller: Chrisofix Hungary Kft.
Address: 1239 Budapest, Grassalkovich út 272-274.
VAT Nr.: HU 10749610
Registry Nr.: 0109165182
Telephone: +36 1 287 1056
E-Mail: hello@chrisofix.ch

The websites owned by Orkrisz Kft. (including sub-domains):
www.chrisofix.hu, www.orkrisz.hu, www.orkrisz.net, www.orkrisz.eu, www.orkrisz.com, www.chrisofix.ch,
www.chrisofix.net, www.bordatores.hu, www.bordasin.hu, www.ribfracture.eu, www.rippenbruch.eu,
www.brokenribs.eu

We are committed to doing the right thing when it comes to how we collect, use and protect your personal
data. That’s why we’ve developed this privacy and cookies policy, which:
• sets out the types of personal data that we collect,
• explains how and why we collect and use your personal data,
• explains when and why we will share personal data with other organisations,
• explains the rights and choices you have when it comes to your personal data.
Glossary
GDPR (General Data Protection Regulation): (EU) 2016/679 is the new regulation in EU law on data protection
and privacy for all individuals;
Processing: any operation performed on personal data, whether or not by automated means, including
collection, use, recording, etc.
Data Controller: the entity that determines the purposes, conditions and means of the processing of personal
data;
Personal Data: any information related to a natural person or “Data Subject”, that can be used to directly or
indirectly identify the person;
Data Processor: the entity that processes data on behalf of the Data Controller;
Consent: freely given, specific, informed and explicit consent by statement or action signifying agreement to
the processing of their personal data;
Personal Data Breach: a breach of security leading to the accidental or unlawful access to, destruction,
misuse, etc. of personal data;
Recipient: entity to which the personal data are disclosed;
Third party: any natural or legal person, public authority, agency, or any other body other than the data
subject, the controller, the processor, and the persons who, under the direct authority of the controller or
the processor, are authorized to process the data.
2
Personal data we collect
This section tells you what personal data we may collect from you and your coworkers during business
communication and visit of our website:
Personal details provided by you, when you enter in contact with us, including your postal and billing
addresses, email addresses, phone numbers and date of birth and title.
Details of the e-mails and other digital communications we send to you that you open, including any links
in them that you click on.
Your feedback and remarks in the questionnaire measuring customer’s satisfaction.
How and why we use personal data?
Manage and improve our day-to-day operations:
– Manage and improve our website
We use cookies and similar technologies on our websites to improve your customer experience.
Some cookies are necessary so you should not disable these if you want to be able to use all the
features of our websites. You can disable other cookies but this may affect your customer experience.
For more information about cookies and how you can disable them, see the cookies and similar
technologies section.
Legal basis: legitimate interests
– Help to develop and improve our product range, services, information technology systems, knowhow and the way we communicate with you
We rely on the use of personal data to carry out market research and internal research and
development, and to improve our information technology systems (including security) and our
product range and services. This allows us to serve you better as a customer.
Legal basis: legitimate interests
– Detect and prevent fraud or other crime
It is important for us to monitor how our services are used to detect and prevent fraud, other crimes
and the misuse of services. This helps us to make sure that you can safely use our services.
Legal basis: legitimate interests
Contact and interact with you
Contact you about our services, for example by phone, email or post or by responding to social media posts
that you have directed at us. We want to serve you better as a customer so we use personal data to provide
clarification or assistance in response to your communications, and to inform you about the planned or
already done changes in our products, services or our operation.
Legal basis: legitimate interests
Claims
In order to resolve legal claims or disputes involving you or us. For example, if you are not satisfied with our
products or services or there is any incident. Legal basis: bringing or defending legal claims.
Our legitimate interest in using your personal data
Where we have mentioned above our use of your personal data is based on our “legitimate interests”, these
are:
• to service our customers’ needs, including delivering our products and services;
3
• to promote and market our products and services;
• manage complaints and resolve any disputes;
• to protect and support our business, colleagues and customers;
• to prevent and detect anti-social behaviour, fraud and other crime;
• to test and develop new products and services as well as improve existing ones.
Sharing personal data with other organisations
Due to the fact that the manufacturer of Chrisofix® Orthoses produced by Chrisofix Hungary Kft.. is Chrisofix AG,
operating in Switzerland, your data might be transferred to Switzerland which is recognized by the European
Commission as a country offering an adequate level of data protection. Chrisofix AG is helping Orkrsz Ltd. In
producing and selling the latest developments. Chrisofix Hungary Kft.. ensures that your data will be not passed on or
sold to anyone else and we will take all the steps reasonably necessary for a secure treatment of them.
We may share personal data with other organisations in the following circumstances:
• if the law or a public authority says we must share the personal data or for the administration of
justice;
• if we need to share personal data in order to establish, exercise or defend our legal rights (this
includes providing personal data to others for the purposes of preventing fraud);
• where we restructure, sell or transfer our business (or a part of it). For example, in connection with
a takeover or merger.
How we protect personal data?
We apply physical, electronic and procedural safeguards in connection with the collection, storage and
disclosure of personal data; we protect the security of your information while it is being transmitted by
encrypting it; we use computer safeguards such as firewalls and data encryption to keep this data safe; we
only authorise access to employees and trusted partners who need it to carry out their responsibilities; we
regularly monitor our systems for possible vulnerabilities and attacks, and we carry out penetration testing
to identify ways to further strengthen security and we will ask for proof of identity before we share your
personal data with you.
Dispite using the adequate technical devices and organization tools in order to protect your personal data,
please take into consideration that we cannot guarantee the security of the data you are sending to us trough
the Internet.
How long we use personal data for?
We will not keep your personal data longer than we need to, how long this depends on several factors,
including:
• Why we collected it in the first place;
• How old it is;
• Whether there is a legal/regulatory reason for us to keep it;
• Whether we need it to protect you or us.
Marketing and customer’s satisfaction survey
We will not send you offers and new about our products and services through automatized marketing
communication, only during our business communication. Should you wish not to receive in the future such
information, you can easily stop it at any time by sending us an e-mail to info@orkrisz.hu or calling us (phone:
+36 1 287 1056).
4
We woul also like to hear your views to help us to improve our services and products, so we may contact you
for market research purposes. You always have the choice about whether to take part in our market research.
This not only our interest but also our obligation, acting in the EN ISO 13485:2016 system. However, if we
contact you about this, you do not have to take part in the activities. If you tell us that you do not want us to
contact you for market research, we will respect this choice.
Cookies and similar technologies
We use cookies and similar technologies, such as tags and pixels (“Cookies”), to personalise and improve your
customer experience as you use our Website. This section provides more information about Cookies,
including how we use them and how you can exercise your choices about our use of Cookies.
How we use Cookies?
Cookies are small text files containing a unique identifier, which are stored on your computer or mobile
device so that your device can be recognised when you are using a particular website. They can be used only
for the duration of your visit or they can be used to measure how you interact with services and content over
time. Cookies help to provide important features and functionality on our Website, and to improve your
customer experience.
When you consent to Cookies on our Services, these may be used to do the following:
Improve the way our website works
– Cookies allow us to improve the way our Websites work so that we can personalise your experience
and allow you to use many of their useful features.
– Cookies are helping us to understand their use, for example: you are informing us about the error
messages you receive during browsing. These Cookie-s are collecting mostly anonym data.
Measuring the effectiveness of our marketing communications
Cookies can tell us if you have seen our website, and how long you have seen it. This information allows us
to see which information you are more interested in. We also use Cookies to measure the effectiveness of
our marketing communications.
Your choices when it comes to cookies
You can use your browser settings to accept or reject new Cookies and to delete existing Cookies. You can
also set your browser to notify you each time new Cookies are placed on your computer or other device. You
can find more detailed information about how you can manage Cookies through your browser’s help
function. If you choose to disable some or all Cookies, you may not be able to make full use of our Websites.
Our website uses the following Cookies:
__utma
Used to distinguish users and sessions. The cookie is created when the javascript library executes and no
existing __utma cookies exists. The cookie is updated every time data is sent to Google Analytics.
__utmb
Used to determine new sessions/visits. The cookie is created when the javascript library executes and no
existing __utmb cookies exists. The cookie is updated every time data is sent to Google Analytics.
__utmc
Not used in ga.js. Set for interoperability with urchin.js. Historically, this cookie operated in conjunction with
the __utmb cookie to determine whether the user was in a new session/visit.
__utmz
5
Stores the traffic source or campaign that explains how the user reached your site. The cookie is created
when the javascript library executes and is updated every time data is sent to Google Analytics.
__utmv
Used to store visitor-level custom variable data. This cookie is created when a developer uses the
_setCustomVar method with a visitor level custom variable. This cookie was also used for the deprecated
_setVar method. The cookie is updated every time data is sent to Google Analytics.
Subject access rights
You have the right to see the personal data we hold about you. This is called a Subject Access Request. If you
would like a copy of the personal data we hold about you, please see the “How to contact us” section below.
Other data protection rights
In relation to your personal data, you also have the right to:
1. Have inaccurate information corrected
Summary of the right: if you believe we hold inaccurate or missing information, please let us know and we
will correct it.
2. Object to our use of it
Summary of the right:
General objection – We will then consider your objection to our use of your personal data. If on balance,
your rights outweigh our interests in using your personal data, then we will at your request either restrict
our use of it (see section 3 below) or delete it (see section 4 below).
Objection in relation to direct marketing – If you make such an objection, we will stop using your personal
data for direct marketing purposes.
3. Restrict our use of it
Summary of the right: There are several situations when you can restrict our use of your personal data, this
includes (but is not limited to):
– you have successfully made a general objection (listed in section 2 above).
– you are challenging the accuracy of the personal data we hold.
– we have used your personal data unlawfully, but you do not want us to delete it.
4. Have us delete it
Summary of the right: There are several situations when you can have us delete your personal data, this
includes (but is not limited to):
– we no longer need to keep your personal data;
– you have successfully made a general objection (listed in section 2 above);
– you have withdrawn your consent to us using your personal data (and we do not have any other
grounds to use it);
– we have unlawfully processed your personal data.
5. Have us transfer or port a copy of it
Summary of the right: this is a new right in the EU, according to which the data subject shall have the right
to receive the personal data concerning him or her, which he or she has provided to a controller, in a
structured, commonly used and machine-readable format and have the right to transmit those data to
another controller without hindrance from the controller to which the personal data have been provided.
6
If you would like to receive your data from us or would you us to send a copy about it to a third person, see
the “How to contact us” section below.
6. Complain to the data protection regulator:
We’d like the chance to resolve any complaints you have; however, you also have the right to complain to
the Hungarian and Swiss data protection regulator about how we have used your personal data.
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)
Address: Szilágyi Erzsébet fasor 22/C, 1125 Budapest, Hungary
Telephone: +36 1 3911 400
Website: http://www.naih.hu/
Federal Data protection and Information Commisioner (FDPIC)
Address: Feldeggweg, 3003 Berne, Switzerland
Telephone: +41 (0)58 462 43 95
Website: https://www.edoeb.admin.ch
More information on your Data Protection Rights
The NAIH and FDPIC websites also contain more detail on the data protection rights mentioned above, or if
you would like to speak to us about these rights in more detail, see the “How to contact us” section below.
How to contact us
If you have any questions about how we collect, store and use personal data please contact us.

Data contoller: Chrisofix Hungary Kft.
Address: 1239 Budapest, Grassalkovich út 272-274.
Telephone: +36 1 287 1056
E-Mail: hello@chrisofix.ch
A jelen változat 2021.01.08. napjától érvényes és hatályos

Adatvédelmi és Cookie tájékoztató

Ez a Tájékoztató abban az esetben vonatkozik Önre, ha Ön weboldalunkat látogatja vagy üzleti
kapcsolatban áll velünk.
Az Ön személyes adatait az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (EU 2016/679, a továbbiakban:
GDPR) és az azt implementáló vagy kiegészítő egyéb, alkalmazandó adatvédelmi jogszabályok szerint
kezeljük.

Adatkezelő: Chrisofix Hungary Kft.
Cím: 1239 Budapest, Grassalkovich út 272-274.
Adószám: 10749610-2-43
Cégjegyzék sz.: 0109165182
Telefon: +36 1 287 1056
E-Mail: hello@chrisofix.ch

Az Orkrisz Kft. által kezelt weboldalak megnevezése, címe (aldomaineket is beleértve):
www.chrisofix.hu, www.orkrisz.hu, www.orkrisz.net, www.orkrisz.eu, www.orkrisz.com, www.chrisofix.ch,
www.chrisofix.net, www.bordatores.hu, www.bordasin.hu, www.ribfracture.eu, www.rippenbruch.eu,
www.brokenribs.eu
Az Ön személyes adatainak gyűjtése, használata és védelme tekintetében számunkra a legfontosabb, hogy
helyesen cselekedjünk. Ezért készítettük el ezt az adatvédelmi és cookie tájékoztatót, amely:
• meghatározza, hogy milyen típusú személyes adatokat gyűjtünk,
• tájékoztatást ad arról, hogy hogyan gyűjtjük és mire használjuk az Ön személyes adatait,
• elmagyarázza, hogy mikor és milyen célból osztja meg a személyes adatokat az Chrisofix Hungary Kft.. más
szervezetekkel, és
• útmutatóként szolgál az Ön, személyes adataihoz kapcsolódó jogairól és választási lehetőségeiről.
Fogalommeghatározások
GDPR: az Európai Unió új adatvédelmi rendelete – (EU) 2016/679 (General Data Protection Regulation)
Adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon
végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, stb.;
Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv,
amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;
Személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre (érintett) vonatkozó bármely
információ;
Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv,
amely a személyes adatok kezelésének céljait, feltételeit és eszközeit meghatározza;
Az érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és
egyértelmű kinyilvánítása, amellyel egyértelműen beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok
kezeléséhez;
2
Adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a személyes adatok véletlen vagy jogellenes
megsemmisítését, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést stb… eredményezi.
Címzett: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy
amellyel a személyes adatot közlik.
Harmadik fél: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv,
amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az
adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást
kaptak.
Az általunk gyűjtött személyes adatok
Ez a rész azt tartalmazza, hogy milyen személyes adatokat gyűjthetünk Önről és munkatársairól az üzleti
kapcsolattartás vagy a weboldallátogatás során:
Személyes adatok, amelyeket Ön önmagáról ad meg, bármikor, amikor Ön kapcsolatba lép velünk, így
például telefonon, e-mailen, vagy postai úton, illetve, amikor közösségi médián keresztül kommunikál
velünk (például: az Ön neve, felhasználóneve, elérhetőségi adatai)
Az általunk küldött és Ön által megnyitott e-mailek és más digitális kommunikációk, ideértve a linkeket,
amelyekre Ön rákattint.
Az Ön visszajelzései és észrevételei a vásárlői elégedettség felmérése során
Hogyan és miért használunk személyes adatokat?
A mindennapi működés biztosításához és javításához:
– A weboldalunk kezelése és javítása
A látogatói élmény javításához a weboldalunkon cookie-kat és hasonló technológiákat alkalmazunk.
Bizonyos cookie-kra szükség van, így ha a weboldalunk funkcióit szeretné használni, kérjük, ne
kapcsolja ki ezek használatát. Más cookie-kat kikapcsolhat, de az ronthatja a felhasználói élményt. A
cookie-kkal kapcsolatos további információkért, és hogy hogyan tudja őket kikapcsolani, kérjük,
tekintse meg a cookie-k és hasonló technológiák részt. Jogalap: jogos érdek
– A termékválasztékunk, szolgáltatásaink, know-how és az Önnel történő kommunikáció
fejlesztésének és javításának támogatása
Piackutatás, belső felmérések és fejlesztések elvégzéséhez, és az információs technológiai
rendszereink (beleértve a biztonságot), valamint a termékválaszték, a szolgáltatásaink javításához,
személyes adatok használata szükséges. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy jobb kiszolgálást
nyújthassunk Önnek. Jogalap: jogos érdek
– Csalás és egyéb bűncselekmények felderítése és megelőzése
Számunkra fontos a szolgáltatásaink használatának ellenőrzése, hogy ezzel megelőzzünk vagy
felderítsünk csalást, egyéb bűncselekményeket és a szolgáltatásaink nem megfelelő használatát. Ez
segít nekünk annak biztosításában, hogy Ön biztonságosan tudja használni a szolgáltatásainkat.
Jogalap: jogos érdek
Kapcsolatba lépni és együttműködni Önnel
Felvenni Önnel a kapcsolatot a szolgáltatásaink kapcsán, például telefonon, e-mailben, vagy postai úton,
vagy a közösségi médiában megjelenő posztokra adott részünkre szóló válaszokban. Szeretnénk Önnek,
mint ügyfélnek még jobb szolgáltatást nyújtani, ehhez személyes adatokat használunk, hogy az Ön
kommunikációira egyértelmű választ adhassunk vagy segítséget nyújthassunk, és hogy tájékoztassuk Önt a
3
szolgáltatásainkban általunk tett vagy tervezett, Önt érintő változásokról (például: változások a
termékeinkben, szolgáltatásunkban, működésünkben). Jogalap: jogos érdek
Viták, panaszok vagy kérések
Az Önt vagy bennünket érintő panaszok, jogi követelések vagy viták megoldásához. Például, ha Ön nem
elégedett a tőlünk vásárolt termékekkel vagy incidens történik. Jogalap: jogi követelések megalapozása,
gyakorlása, vagy védelme.
Az Ön személyes adatainak használatához fűződő jogos érdekünk
A fentiekben említett esetek, amikor az Ön személyes adatainak használata a mi jogos érdekünk:
• az ügyfeleink szükségleteinek kielégítése, ideértve a termékeink és szolgáltatásaink nyújtását,
• a termékeink és szolgáltatásaink hirdetése,
• panaszok kezelése és viták rendezése,
• a cégünk, munkavállalóink és ügyfeleink védelme,
• a közösségellenes magatartások, a csalás és más bűncselekmények megelőzése és felfedése,
• új termékek és szolgáltatások tesztelése és fejlesztése, meglévő termékek és szolgáltatások
fejlesztése.
Személyes adatok megosztása más szervezetekkel
Mivel az Chrisofix Hungary Kft. által gyártott Chrisofix ® Ortézisek szabadalmának tulajdonosa a svájci székhelyű
Chrisofix AG, előfordulhat, hogy adataival Svájcban is dolgoznak. Bár Svájc nem az EU tagja, az Európai
Bizottság döntése alapján Megfelelőségi Határozattal, azaz megfelelő adatbiztonsági szinttel rendelkező
ország. A Chrisofix AG segíti az Chrisofix Hungary Kft.-t abban, hogy folyamatosan a legújabb fejlesztésű termékeket
értékesíthesse és forgalmazhassa. Az Chrisofix Hungary Kft. biztosítja Partnereit arról, hogy adataikat a Chrisofix AG-n
kívül nem adja tovább harmadik félnek és nem értékesíti azokat.
Az alábbi esetekben oszthatunk meg személyes adatokat más szervezetekkel:
• ha jogszabály vagy közhatalmi szerv kötelez bennünket arra vagy az igazságszolgáltatás megfelelő
működéséhez szükséges, hogy megossszunk személyes adatokat,
• ha abból a célból kell megosztanunk személyes adatokat, hogy a jogainkat megalapozzuk,
gyakoroljuk vagy megvédjük (ez magába foglalja a csalásmegelőzés céljából másoknak átadott
személyes adatokat),
• amikor átszervezzük, eladjuk vagy átadjuk az üzletünket (vagy annak egy részét). Például
összeolvadás vagy egyesülés esetén.
Milyen eszközöket alkalmazunk a személyes adatainak védelmére?
Számítógépes biztonsági eszközöket használunk, mint például tűzfalak és az adatok titkosítása, valamint
fizikai belépési védelmi eszközöket is használunk az épületeinkben és a nyilvántartásainkban az adatok
biztonságának biztosítására. Csak azoknak a munkavállalóknak adunk hozzáférést, akiknek a
munkavégzéséhez ez szükséges. Fizikai, elektronikus és folyamatbeli biztonsági eszközöket használunk a
személyes adatok gyűjtéséhez, tárolásához és megosztásához. Alkalmanként kérhetjük a személyazonosság
igazolását is, mielőtt megosztjuk Önnel a személyes adatait.
Mindamellett, hogy a megfelelő technikai és szervezési eszközöket használjuk az Ön személyes adatai
biztonságának megőrzéséhez, kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudjuk garantálni az Ön által interneten
keresztül továbbított személyes adatok biztonságát.
A személyes adatok tárolásának időtartama
4
A személyes adatait nem fogjuk a szükségesnél hosszabb ideig tárolni. Az, hogy ez az időtartam mit jelent,
több tényezőtől függ, így például:
• elsődlegesen hogy miért gyűjtöttük azokat,
• mióta tároljuk azokat,
• van-e olyan jogi/hatósági előírás, ami indokolja azok tárolását,
• szükség van-e azokra abból a célból, hogy megvédjék akár Önt, akár bennünket.
Marketing és vevői elégedettség mérése
A termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos kiemelt ajánlatokat és híreket nem fogunk Önnek
automatikus rendszerből küldeni, csak és kizárólag az üzleti kapcsolattartással létrejövő kommunikáció
során tájékoztatjuk Önt a legújabb termékekről. Amenniyben nem szeretne üzleti kommunikációt kapni,
Ön bármikor megváltoztathatja preferenciáit, e-mailen (info@orkrisz.hu), telefonon (+36 1 287 1056) vagy
az Önnel közvetlenül kapcsolatban álló munkatársunk bármely elérhetőségén.
Szeretnénk a véleményét hallani a termékeink és szolgáltatásaink javításához, ezért ilyen célból is
megkereshetjük Önt. Ez nem csak érdekünk, hanem kötelességünk is az EN ISO 13485:2016 rendszerben
való működéshez. Önnek azonban mindig lesz választásai lehetősége, hogy szeretne-e részt venni a vevői
elégedettség mérését vizsgáló kutatásban.
Cookie-k és hasonló technológiák
Weboldalunkon cookie-kat és hasonló technológiákat alkalmazunk, hogy az Ön felhasználói élményét
kellemesebbé tegyük. Ez a rész még több információt tartalmaz a Cookie-kkal kapcsolatosan, ideértve azt is,
hogy hogyan használjuk őket, és hogy hogyan gyakorolhatja Ön a választási jogosultságát a cookie-k
használatával kapcsolatban.
Hogyan használjuk a Cookie-kat?
A Cookie-k kisméretű szöveges fájlok, amelyek egyedi azonosítót tartalmaznak, amelyek a számítógépén
vagy a mobil eszközében tárolódnak, így az Ön által használt eszköz felismerhető lesz, amikor egy bizonyos
weboldalt meglátogat. A cookie-kat csak az adott oldal látogatásának időtartamára lehet használni, vagy
annak mérésére, hogy Ön időről időre hogyan használja a szolgáltatást és a tartalmat. A Cookie-k segítenek
a weboldalunkon használt fontos jellemzők és funkciók megjelenítésében, és az Ön felhasználói
élményének javításában.
Ha Ön hozzájárul a cookie-k használatához, ez az alábbiakat jelentheti:
A weboldalunk működésének javítása
– A Cookie-k segítenek abban, hogy a weboldalunk működésén javítsunk, hogy az Ön felhasználói
élményét kellemesebbé tegyük, és hogy Ön sok hasznos funckciót tudjon használni.
– A Cookie-k segítenek annak megértésében, hogy a hogyan használják, például: Ön jelzi nekünk, ha
hibaüzenetet kap böngészés közben. Ezek a Cookie-k a leginkább összesített és anonym adatokat
gyűjtik.
A marketing kommunikációink hatékonyságának mérése
A Cookie-k megmutatják, ha Ön megnézte a weboldalunkat, és azt is, hogy azt mennyi ideig nézte. Ez az
információ segít nekünk abban, hogy tudjuk, mely információ érdekli Önt a leginkább.
Ahhoz is használunk Cookie-kat, hogy a marketinges kommunikációnk hatékonyságát mérjük.
Az Ön választása a Cookie-kkal kapcsolatban
Webböngésző cookie-k: a böngésző beállításaiban Ön elfogadhatja vagy elutasíthatja az új cookie-kat és
törölheti a meglévő cookie-kat. Azt is beállíthatja a böngészőben, hogy az értesítse Önt minden
5
alkalommal, amikor új cookie-kat helyeznek el a számítógépben vagy más eszközön. A cookie-k kezelésével
kapcsolatban további információkat találhat a böngésző “help” funkciójában.
Ha Ön úgy dönt, hogy néhány vagy az összes cookie-t kikapcsolja, nem fogja tudni használni a weboldalunk
némely funkcióját.
Weboldalunkon az alábbi Cookie-kat használjuk:
__utma
Felhasználók és munkamenetek megkülönböztetésére szolgál. A süti a javascript könyvtár végrehajtásakor
jön létre, ha nincs létező __utma süti. A süti a Google Analytics felé történő minden egyes adatküldés
alkalmával frissül.
__utmb
Új munkamenetek/ látogatások meghatározására szolgál. A süti a javascript könyvtár végrehajtásakor jön
létre, ha nincs létező __utmb süti. A süti a Google Analytics felé történő minden egyes adatküldés
alkalmával frissül.
__utmc
Nincs használatban a ga.js-ben. Az urchin.js-sel való interoperabilitáshoz. Korábban ez a süti az _utmb
sütivel együtt működött, annak meghatározására, hogy a felhasználó új munkamenetben/ látogatásban
van-e.
__utmz
Azt a forgalmi forrást vagy kampányt tárolja, amely magyarázatot ad arra, hogy a felhasználó hogyan jutott
el az adott honlapra. A süti a javascript könyvtár végrehajtásakor jön létre, és a Google Analytics felé
történő minden egyes adatküldés alkalmával frissül.
__utmv
Látogatói szintű egyéni változó adatok tárolására szolgál. Ez a süti akkor jön létre, amikor egy fejlesztő a
_setCustomVar módszert használja, látogatói szintű egyéni változóval. Ez a süti a már elavult _setVar
módszerhez is használatos volt. A süti a Google Analytics felé történő minden egyes adatküldés alkalmával
frissül.
Hozzáférési jog
Önnek joga van elkérni tőlünk az Önről tárolt személyes adatokat. Ezt hívják érintetti kérésnek.
Ha szeretne az Önről tárolt személyes adatokról egy kivonatot kapni, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a
“Kapcsolattartás” pontban felsorolt lehetőségek valamelyikén.
Egyéb adatvédelmi jogok
A személyes adataival kapcsolatban Önnek joga van továbbá:
1 . Nem megfelelő információk kijavítására
E jog tartalma: ha Ön úgy gondolja, hogy az általunk nyilvántartott adatok nem megfelelőek vagy hiányosak,
kérjük lépjen kapcsolatba velünk és ki fogjuk javítani azokat.
2. Tiltakozni a használat ellen
E jog tartalma:
Általános tiltakozás – Ebben az esetben kivizsgáljuk az Ön az adatai használata elleni tiltakozását. Ha
összességében az Ön jogai jelentősebbek a mi arra irányuló érdekeinknél, hogy az Ön személyes adatait
használjuk, akkor az Ön kérése alapján vagy megtiltjuk azok általunk történő használatát (lásd lent a 3.
pontot) vagy töröljük azokat (lásd lent a 4. pontot).
6
Direkt marketing elleni tiltakozás – Ha Ön ilyen tiltakozással él, nem fogjuk használni a személyes adatait
direkt marketinges célokra.
3. Megtiltani a használatot
E jog tartalma: Ön számos esetben megtilthatja a személyes adatainak használatát, így többek között (de
nem kizárólagosan), ha:
• Ön sikeresen nyújt be általános tiltakozást (lásd a 2. pontot fent).
• Ön vitatja az általunk nyilvántartott személyes adatok pontosságát.
• nem jogszerűen használtuk az Ön személyes adatait, de Ön nem szeretné, ha törölnénk azokat.
4. Az adatai törlésére:
E jog tartalma: Ön számos esetben kérheti tőlünk a személyes adatainak törlését, így többek között (de nem
kizárólagosan), ha:
• nincs szükségünk a továbbiakban az Ön személyes adatainak a nyilvántartására,
• Ön sikeresen nyújtott be általános tiltakozást (lásd a 2. pontot fent),
• Ön visszavonta a személyes adatainak használatára vonatkozó hozzájárulását (és nincs más
jogalapunk azok használatára),
• nem jogszerűen kezeltük az Ön személyes adatait.
5. Az adatai továbbítására vagy azok másolatban történő hordozhatóságára
E jog tartalma: az adathordozhatóság egy új jog, amely az EU-ban mindenkit feljogosít arra, hogy a
személyes adatait szervezetek között továbbíthassa. Ez a jogosultság ingyenes, amely lehetővé teszi az
ügyfeleknek, hogy szolgáltatót válthassanak. Azt jelenti, hogy az érintett meg kell, hogy kapja az adatait
tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban.
Ön az adataival kapcsolatos kérelmét az alábbi telefonszámon nyújthatja be: +36 1 287 1056
Ön kérheti, hogy az adatairól küldjünk önnek vagy egy harmadik személynek másolatot.
6. Panasz benyújtása az adatvédelmi hatósághoz:
Ha Önnek panasza van, szeretnénk segíteni annak elrendezésében, de Önnek jogában áll a személyes adatai
általunk történő használatával kapcsolatban panaszt benyújtani az adatvédelmi hatósághoz:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)
Cím: Szilágyi Erzsébet fasor 22/C, 1125 Budapest, Hungary
Tel.: +36 1 3911 400
Weboldal: http://www.naih.hu/
Több információ az Ön adatvédelmi jogairól
Ha bármilyen kérdése lenne azzal kapcsolaban, hogy hogyan gyűjtjük, tároljuk vagy használjuk a személyes
adatokat, kérjük lépjen velünk kapcsolatba az alábbi elérhetőségek bármelyikén.
Kapcsolattartás
Ha bármilyen kérdése lenne azzal kapcsolaban, hogy hogyan gyűjtjük, tároljuk vagy használjuk a személyes
adatokat, kérjük lépjen velünk kapcsolatba az alábbi elérhetőségek bármelyikén.

Adatkezelő: Chrisofix Hungary Kft.
Levelezési cím: 1239 Budapest, Grassalkovich út 272-274.
Telefon: +36 1 287 1056
E-Mail: hello@chrisofix.ch
A jelen változat 2021.01.08. napjától érvényes és hatályos.

Copyright© CHRISOFIX®

THE FLEXI-FIX HEALER

World-class Orthoses Developed and Patented in Switzerland 🇨🇭

Patent Numbers: 20130035621, 8852132

 

Chrisofix Hungary Kft.

Grassalkovich út 272-274.

1239 Budapest,

Hungary

Tel.: +36 1 287 10 56

 

CHRISOFIX AG

Poststrasse 9,

8212 Neuhausen am Rheinfall,

Switzerland

Tel.: +41 52 670 11 60